Voor wie zijn de door ons geleverde Wifi Netwerken bedoeld?

Wij leveren en installeren WiFi netwerken voor MKB, ZZP en veeleisende thuisgebruikers. Wij maken gebruik van een centrale beheerserver in het datacenter in combinatie met een updates abonnement. Het Unifi beheerserver en updates abonnement is onlosmakelijk verbonden met de Unifi producten. Het voordeel hiervan is een snellere installatie, de mogelijkheid van het op afstand installeren van updates en het op afstand wijzigen van instellingen zoals uw netwerk wachtwoord. Daarnaast is het mogelijk om op afstand mee te kijken wat er gebeurt met de apparatuur welke aangesloten is op het netwerk. In de praktijk kunnen we u dus veel beter van dienst zijn dan bij een traditionele oplossing waarbij er veel vaker bij de klant op locatie gekeken dient te worden wat er aan de hand is of om updates te installeren. De ondersteuning op afstand van de netwerkswitch en accesspoints is bij deze prijs inbegrepen.

 

Veilig

Weet u wanneer uw huidige netwerk apparatuur voor het laatst voorzien is van veiligheidsupdates? Er is een grote kans dat u het antwoord niet weet, terwijl dit toch erg belangrijk is. Er komen voortdurend beveiligingslekken aan het licht, en u wilt niet dat uw netwerk apparatuur daar kwetsbaar voor is.

Wij bieden onze netwerken aan in combinatie met een abonnement op een beheerserver. Met deze oplossing wordt uw netwerk telkens voorzien van de laatste veiligheidsupdates. Deze updates worden vooraf getest in verschillende test omgevingen zodat de juiste werking van deze update verzekerd is voordat deze op uw apparatuur geïnstalleerd wordt.

 

Het WiFi netwerk wordt Ă©Ă©n geheel

We komen vaak WiFi netwerken tegen waarbij de WiFi accesspoints afzonderlijk handmatig ingesteld zijn met verschillende netwerk namen. Het nadeel is dat uw apparaat telkens weer moet schakelen tussen de verschillende WiFi netwerken. Met onze oplossing wordt het WiFi netwerk Ă©Ă©n geheel, waarbij uw apparaat telkens het WiFi accesspoint kan kiezen met het beste signaal zonder dat u er ook maar iets van merkt.

 

Meerdere WiFi netwerken mogelijk

Het is mogelijk om meerdere WiFi netwerken te maken. Denk hier bij aan een intern / privé netwerk en een gasten netwerk. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld in een bedrijfsverzamelgebouw voor iedere huurder een eigen WiFi netwerk aan te maken, indien gewenst met een beperking van de download snelheid per huurder of individuele gebruiker.

 

Gasten netwerk

Met de door ons aangeboden oplossing is het mogelijk om een gasten WiFi netwerk in te stellen dat geheel gescheiden is van uw privé netwerk maar welke toch dezelfde internet verbinding gebruikt als uw privé netwerk. U kunt uw gasten in laten loggen met een WiFi wachtwoord of koppelen aan uw zakelijke Facebook pagina. Met Facebook WiFi kunnen klanten verbinding maken met het WiFi gasten netwerk van je bedrijf nadat ze hebben ingecheckt op Facebook. De check-in wordt weergegeven in het nieuwsoverzicht van de klanten en deze is weer zichtbaar voor hun vrienden en op je Facebook-pagina. Het grote voordeel is dat je Facebook pagina een enorme boost kan krijgen zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.


Waar dienen de WiFi accesspoints geplaatst te worden voor een optimale wifi dekking en snelheid?

Voorspellen waar de accesspoints opgehangen dienen te worden voor een goede wifi dekking en snelheid kan door middel van een berekening aan de hand van de bouwtekening van een gebouw. Op deze manier kunnen we voorspellen waar er netwerk kabels gelegd dienen te worden tijdens de bouw van het pand. Deze methode is nauwkeuriger naar gelang er meer informatie over de gebruikte binnenmuren, deuren etc bekend is.

Bij bestaande gebouwen is het beter om door middel van een meting te bepalen wat de ideale plaats voor de accesspoints is om overal de gewenste dekking en snelheid van het WiFi netwerk te krijgen.

 

Storingsbronnen

Het kan zijn dat u apparaten in huis heeft welke de juiste werking van WiFi verstoren. Denk hierbij aan magnetrons, babyfoons, beveiligingscamera’s, draadloze Telefoons en de bijbehorende basisstations. Dit zijn enkele voorbeelden, er zijn nog veel meer mogelijke storingsbronnen. Mocht uw WiFi niet goed werken, en u kunt de storingsbron niet achterhalen, dan kunnen wij voor u de storingsbron opsporen, of uitsluiten dat er een storingsbron aanwezig is. Wij hebben hiervoor een zogenaamde spectrum analyzer met bijbehorende software waarmee we een realtime overzicht kunnen laten zien van uw WiFi frequenties en de signalen van de storingsbronnen.


 
Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

U vindt onze contactgegevens hier.