Doorgaan naar content

Jouw internetsnelheid direct in beeld met deze Speedtest

Een snelle internetverbinding belt en werkt zoveel beter. Maak je internetsnelheid direct inzichtelijk met de Speedtest van Wijers Telecom!

Direct jouw internetsnelheid testen

Hoe werkt een speedtest?

Een speedtest is een manier om snel je WiFi snelheid te testen. De prestaties van je internetsnelheid zijn belangrijk voor jouw organisatie, omdat het productiviteit en klanttevredenheid verbetert. Snel internet betekent immers betere bereikbaarheid, een betere online gebruikservaring en betere telefoongesprekken via internet. Dat laatste ondersteunt een goede relatie met je klanten en hun positieve ervaring met jouw bedrijf.

De speedtest meet je internetverbinding binnen enkele seconden door, gebaseerd op 4 pijlers:

Overlay
1

Uploadsnelheid

Dit zegt iets over hoe goed de persoon aan de andere kant van de lijn jou verstaat. Hoe hoger je uploadsnelheid, hoe beter. Snelheden onder de 3 MB per seconde betekenen slecht verstaanbaar zijn.

2

Downloadsnelheid

Dit zegt iets over hoe goed jij de persoon aan de andere kant van de lijn verstaat. Hoe hoger je downloadsnelheid, hoe beter. Snelheden onder de 3 MB betekent vaker `Wat zegt u?` vragen aan je klanten.

3

Ping

Dit zegt iets over de reactietijd van je internetverbinding. Dit wordt gemeten in milliseconden. Hoe lager de Ping, hoe sneller de reactietijd. Voor gesprekken via internet is een Ping van minder dan 60 milliseconden het beste.

4

Jitter

Dit zegt iets over pakketvertraging van al je internetactiviteiten. Deze zijn opgedeeld in datapakketten die verzonden, en bij de ontvanger weer als een puzzel samengevoegd worden. Jitter wordt gemeten in milliseconden. Hoe lager het getal, hoe beter.

Jouw internetsnelheid meteen in beeld

Met deze informatie kun je de Speedtest interpreteren. Ik bied de speedtest van Ookla aan. Supersnel, gemakkelijk, vrijblijvend en gratis. Zo heb je jouw internetsnelheid meteen in beeld. Hoe sneller je internet, hoe beter je bedrijf preseteert!

Vragen over de Speedtest?

Heb je vragen over deze Speedtest? Of ben je benieuwd hoe ik jouw internetsnelheid optimaliseer? Kom dan snel net mij in contact. Ik zit klaar voor je!