Doorgaan naar content

Overal draadloos internet met WiFi-netwerken voor bedrijven

Overal in je organisatie een sterk WiFi-signaal, van kantoor tot kelder? Dat krijg je met mijn draadloos netwerk op maat.

Zorgeloos, draadloos internet

WiFi-netwerk op maat

ZZP, MKB of een ander soort grootverbruiker van internet? Je bent op de juiste plek voor jouw online oplossingen. Ik help je aan een zorgeloos, draadloos netwerk. Want met een WiFi-netwerk van Wijers Telecom ben je gewoon veilig online, zonder gedoe. Zelfs in de kelder! Daarvoor voorzie ik je pand(en) van een netwerk op maat met UniFi apparatuur. Zo worden je online werkprocessen niet onderbroken en kun je ongestoord doorwerken. De 100% online beschikbaarheid van mijn klanten over de afgelopen 2 jaar bewijst het.

Overlay

De voordelen van een UniFi netwerk

1

Precies genoeg access points

De UniFi beheerserver werkt samen met UniFi netwerkswitch en Access Points, die ik op strategische plekken in jouw bedrijf plaats en koppel. Niet te veel en niet te weinig. Zo ontstaat een mesh netwerk dat samen 1 WiFi-netwerk vormt. Draadloze netwerkapparatuur (zoals telefoons) die de kluts kwijtraken omdat ze te veel WiFi-access points zien is verleden tijd.

2

Snel een eenvoudig beheer

De UniFi beheerserver en producten communiceren naadloos met elkaar. Dat betekent snel en eenvoudig installeren, wijzigingen doorvoeren, aangesloten apparatuur bekijken en beveiliging updaten. Ook op afstand. Sterker nog: ik beheer in vrijwel alle gevallen jouw draadloze netwerkapparatuur op afstand. Dat scheelt jou veel tijd en geld qua bezoek op locatie.

3

Meerdere maatwerk-netwerken

Extra WiFi-netwerken op jouw internetverbinding zijn zo opgelost. Zo maak ik bijvoorbeeld onderscheid tussen jouw privénetwerk en een gastennetwerk. Of geef ik in bedrijfsverzamelgebouwen iedere huurder een eigen WiFi-netwerk met eigen instellingen. Indien gewenst met een beperking van de downloadsnelheid per huurder- of zelfs per individuele gebruiker!

Storingen snel in het vizier

Je wilt natuurlijk ongestoord online werken. Sommige apparaten zijn echter in staat de werking van je WiFi te verstoren. Bijvoorbeeld magnetrons, babyfoons, winkeldiefstalpoortjes, beveiligingscamera's, draadloze telefoons - om er maar een paar te noemen. Sta je voor het raadsel van niet goed werkende WiFi? Dan spoor ik de aanwezige storingsbron voor je op. Hiervoor voer ik op locatie metingen uit met mijn spectrumanalyser. Zo krijg ik realtime overzicht van je WiFi-frequenties en storingsbronnen. Storingen snel in het vizier betekent storingen snel verholpen!

Overlay

Een veilig draadloos netwerk met het updateabonnement

Met alle data-kapers op de kust tegenwoordig, is een veilig draadloos netwerk belangrijker dan ooit. Zeker voor bedrijven waar bedrijfsdata en klantdata van onschatbare waarde zijn. En laten we wel zijn: dat is ieder bedrijf. Daarom is het cruciaal om beveiligingslekken voor te zijn met regelmatige beveiligingsupdates van je netwerkapparatuur. Wanneer is jouw netwerkapparatuur eigenlijk voor het laatst gecontroleerd op lekken?
Veilig online, zonder zorgen? Dat kan gewoon. Met Wijers Telecom. Met mijn update-abonnement, altijd inclusief UniFi beheerserver, blijft je draadloze netwerk het dichtgetimmerde fort dat het hoort te zijn. Met altijd de laatste beveiligingsupdate actief - dus altijd veilig verbonden. Want deze updates test ik vooraf in verschillende testomgevingen, zodat de juiste werking ervan verzekerd is voordat ik ze op je apparatuur installeer. Alle UniFi apparatuur en ondersteuning op afstand van de netwerkswitch en access points zijn inbegrepen bij het updateabonnement. Ik vertel je graag persoonlijk meer over hoe het werkt voor jou. Daarbij ben je verzekerd van eerlijk advies.

Eerlijk advies voor jouw WiFi-netwerken

Wijers Telecom levert meer dan netwerkhardware en nieuwe netwerkontwerpen. Ook als je al een bestaand WiFi-netwerk hebt, kan ik jou of je leverancier ondersteunen bij netwerkproblemen of het verbeteren van de huidige situatie. Met mijn ruime kennis van (en ervaring met) verschillende merken firewalls, netwerkswitches, routers en WiFi-verbindingen, is jouw netwerkoplossing altijd nabij. Altijd voorzien van eerlijk en objectief advies. Dat jouw netwerk gewoon werkt, daar gaat het mij om!

Vragen over Wifi Netwerken?

Heb je vragen over WiFi-Netwerken? Benieuwd naar het updateabonnement? Kom dan snel met mij in contact. Ik zit klaar voor je!

Icon
Overlay

FAQ

Wat is Ubiquiti Unifi?

Ubiquiti UniFi is een serie zakelijke netwerkproducten. Bijvoorbeeld de UniFi-beheerserver, router, netwerkswitches en WiFi access points. Al deze netwerkapparaten werken naadloos samen en zijn (op afstand) te beheren vanuit dezelfde omgeving. Doordat alles naadloos samenwerkt, zet je snel een netwerk op. Bovendien voeg je later gemakkelijk extra apparaten toe. Dat maakt netwerkproducten van UniFi een goede keuze voor bedrijven waar meerdere netwerkapparaten en WiFi-netwerken nodig zijn.


Wat is een mesh netwerk?

Een mesh netwerk is een draadloze verbinding van twee of meer WiFi-punten die continu samenwerken. De voordelen zijn dat je draadloze internet beter en sneller werkt, je betere dekking hebt, en de belasting op je netwerkapparatuur gelijkmatig verdeeld wordt. Blijkt dat je dekking toch niet helemaal voldoet, bijvoorbeeld in de kelder of in een bedrijfshal? Dan voeg je eenvoudig extra netwerkapparatuur toe aan je mesh netwerk. De apparatuur die je mesh netwerk vormt moet allemaal van hetzelfde merk zijn om naadloos met elkaar te kunnen communiceren.


Wat is een netwerkswitch?

Een netwerkswitch maakt van één netwerkaansluiting op je router meerdere aansluitingen. Dat is praktisch wanneer je meerdere netwerkapparaten wilt aansluiten. Het voordeel van een netwerkswitch is dat je geen internetsnelheid verliest en en de internetverbinding maximaal benut.


Waar moeten WiFi access points geplaatst worden?

Voor de beste WiFi-dekking en internetsnelheid is de plaatsing van je WiFi accesspoints belangrijk. Hiervoor maak ik een berekening aan de hand van de bouwtekening van het gebouw, als deze nog niet staat. Zo kan ik voorspellen waar de netwerkkabels gelegd moeten worden tijdens de bouw van het pand. Deze methode is nauwkeuriger naargelang er meer informatie over de gebruikte binnenmuren, deuren etcetera bekend is.


Bij bestaande gebouwen is het beter om door middel van een meting te bepalen wat de ideale plaats voor de accesspoints is. Hiervoor heb ik de juiste meetapparatuur en ervaring natuurlijk tot mijn beschikking.


Wat kan het WiFi-signaal verstoren?

Verschillende apparaten zijn in staat de werking van je WiFi te verstoren. Bijvoorbeeld magnetrons, babyfoons, winkeldiefstalpoortjes, beveiligingscamera’s, draadloze telefoons - en nog veel meer. Door middel van een meting met een spectrumanalyser kan ik achterhalen welk apparaat de boosdoener is.


Waaruit bestaat het update-abonnement van Wijers Telecom?

Met mijn update-abonnement ben je verzekerd van continue ondersteuning voor goed functionerende netwerkapparatuur en WiFi-netwerken, aangesloten door Wijers Telecom. De Unifi beheerserver is daarom een vast onderdeel van het abonnement. Ik zorg voor de laatste en uitvoerig in de praktijk geteste beveiligingsupdates. En bied ondersteuning op afstand wanneer jij dat nodig hebt.